30.1.2011

Kiitos ja näkemiin Vietnam!

Ensimmäin en rajanylitys takana - Ensimmäinen maa nähty. Odotamme innolla Cambodiaa ja muistamme hyvällä mielellä Vietnamia.

Vietnam tarjosi meille hyvää ruokaa, hyvää olutta ja mahtavan hyvää jääkahvia! Ca Phe Sua Da, jääkahvi kondensoidulla maidolla - että oli hyvää! Vähän saman tyylistä löydettiin jo täällä Kampotissa ja toivotaan että sitä löytyy koko Cambodiassa ja miksi ei koko reissun aikana:)

Pho keitto on välillä just niin hyvää kuin kaikki kehuvat mutta pari pettymystäkin ehti tulla, ehkäpä siksi että ensimmäinen Pho mikkä syötiin Ha Noissa oli vaan niin hyvä!

Parhaimpia ruokamuistoja on Cha Ca La Vong, kalaa tillikastikkeessa, Ha Noi,  Salt and Pepper Shrimp mikä syötiin Hoi Anissa ja half lean half fat pork Com Tam Moc ravintolassa Saigonissa. Ensimmäisen illan fritatut jätti (siis JÄTTI, varmaan 12cm pitkiä)ravut ja sammakonjalat Highway 4:issa tulee myös mieleen. Juu ja vielä Cau Lau, Hoi Anin oma nuudeliharkku mitä ei saa missää muualla, erikoisnuudeleita, possua, yrttejä ja kruntonkeja.

Parhaat hetket/muistot: Ha Noi kokonaisuudessaan, me todellakin tykättiin siitä kaupungista, eteenkin Bia Hoin juominen kadun varrella istuessa minimaalisella muovituolilla katsoen ihmisiä ja liikennettä.
Meidän ensimmäinen aurinkoinen päivä Hoi Anissa, mopoajelu ja hiekkaa varpeitten välissä, Hoi An oli muutenkin kaunis pieni kaupunki mihin todellakin voisi tulla takaisin.
Sonja sai nauttia ihanasta päivästä Cooking Classillä Ho Anissa.
Phu Cuok oli kyllä aika kallis, näin meidän budjetilla, mutta voimme kyllä sitä saarta suositella. Ei ne turhaan kutsu sitä Paradise On Earth:iksi.

Voi olla että tähän lisätään vielä jotain jos jotain tulee mieleen mikä vielä kuuluu tänne vaikka ei nyt tuu mielen.

-Sonja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti