7.1.2011

Viimeinen päivä Hanoissa

Tuomas ja Bia Hanoi tällä kertaa :)

Eilen illalla meille soitettiin hotelliin meidän tour operattorilta että tän päivän retki Ha Long Baylle oli peruttu koska ryhmä oli liian pieni. Toisaalta ne kyllä ekaks väitti että se oli huonon sään takia mutta tuli aika nopeasti selville että olikin siksi että ne ei järjestä retkeä vaan kahdelle. Noh, oltais saatu koko summa takaisin joa oltais haluttu mutta päätettiin vaihtaa yhden yön retkeen sittenkin. Sunnuntaina sitten lähtee juna Hue:lle.

Päivällä juotiin tähän asti kalliimat oluet kattoterassilla keskustassa, viereiseen pöytään tuli suomalainen perhe. Vielä ei tehnyt mieli moikata sen enemmän, sitten kun on muutama kuukausi takana voi olla ihan kivaa päästä puhumaan kotikieltä muittenkin kanssa.

Sonja syö Cha Ca La Vong:ia
Ennen tätä matkaa me ollaan katsottu tosi paljon eri matkaohjelmia ja myös ruokaohjelmia. Yksi suosikeista on Rick Stein:in Far Eastern Odyssey. Siinä hän käy Vietnamissa ja tänään me käytiin yhdessä ravintolassa mikä hän suositteli. Cha Ca La Vong on niin vanha ravintola/ruokalaji että katu on nimetty sen mukaan; riisinuudeleita, kalaa ja tilliä. Oli tosi hyvää, vaikka hinnassa kyllä huomasi että se on kaikissa matkaoppaissa mainittu.
Aiemmin syötiin myös Phó:ta, nuudelikeittoa, mikä  myös oli mainiota.
Turistiryhmä cyklo sightseeingillä


 Illemmalla käytiin juomassa vähän Bía Hoi:ta ja kuin viereinen pöytäseurue tilasi ruokaa Sonja ei voinut olla tuijottamatta mikä johti siihen että he tarjosivat meille osan ruoistaan. Tosi herkullista rapua ihanalla dipillä, ja pakottivat Sonjaa vielä juomann shotin vodkaakin :) Tuomas jostain syystä ei painostettu mukaan. Yritettiin kiitokseksi tarjota oluset mutta sitä he eivät suostuneet ottamaan vastaan.

Ihmiset täällä ovat tähän asti ainakin olleet just niin ystävällisiä ja kivoja kuin kaikki väittää. Kyllähän kenkienkiillotutsta ja cyklomatkoja tarjotaan vähän välin, mutta "ei:tä" hyväksytään aika nopeasti.

Huomenna aikainen herätys ja suunta kohti Ha Long:ta, toivottavasti sääennustukset pitää paikkansa ja sää on suohtkot selkeä. Päivä ja yö veneellä ja sunnuntaina takaisin Hanoihin ja sitten toivotaan että mitään ihmeellistä ei tapahdu vaan ehditään yöjunaan Huehen.
-Sonja-

Paikallinen kukkakuljetus

4 kommenttia:

 1. Hienoa matkaa teille! Sain blogin osoitteen tänään... ps.kivoja kuvia! Terkut koko perheeltä!

  VastaaPoista
 2. Vilket äventyr! Ha en fortsatt lyckad resa så följer vi med spänning med er framfart. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva saada kommentteja ja tietää että tätä oikeasti luetaan:)
  Lisää kuvia tulee jossain vaiheessa sitten sinne kuvasivulle - toistaiseksia makupaloja vaan!
  Nyt syömään!! :)
  -sonja-

  VastaaPoista
 4. saknar er nu ren =_( men ni ska ha de helt bäst å så som de låter så har ni en bra början =)

  VastaaPoista