5.1.2011

Hanoi ja ensimmäiset Bia Hoi:t

The Phuc Bridge joka vie Ngoc Son Temple:iin

Ensimmäinen koko päivä nyt takana. Matka on alkanut hieman viileällä ja kostealla säällä, mutta lyö tämä silti suomen pakkaset :)

Lento Varsovan kautta meni hyvin, saatiin vielä molemmat jopa nukuttu jonkin verran. Perillä Hanoissa oli sitten lentokentällä jonottamista ja odottamista enemmänkin. Eka laukku tuli 15 minuutissa - toinen 1.5h jälkeen! Silloin oli aika kova nälkä Tuomaksella niin syötiin vielä lentokentällä välipalaa ennenkuin etsittiin taksia hotelliin. Meille sanottiin että matka keskustaan pitäisi maksaa n. 170.000 dongia, mutta fixed fee lentokenttätaksilla oli sittenkin 270.000dongia. Varmaankin olisi löytynyt halvempi taksi, mutta halu päästä hotelille oli siinä vaiheessa jo niin kova että päätettiin että hyväksymme tuon hinnan.
Puistossa ruohoiset peurat syö ruohoa

Eilen illalla käytiin syömässä mm LP:n ja meidän respan suosittelemassa Highway 4 ravintolassa. Oli hyvää ruokaa, jos vähän kallista olikin. Meitä kylmään enemmänkin tottuneita länsimaalaisia lasitettiin ulos terassille istumaan, ja paikalliset istui sisällä lämmössä. :) Syötiin mm ihanan isoja friteerattuja jättirapuja ja sammakonreisiä.


Tänään ollaan kävelty ympäri kaupunkia. Juotu Bia Hoita (6000dong/kpl) ja syöty lounaaksi erillaisia friteerattuja herkkuja paikallisessa katukeittiössä. LP Vietnamissa suositellaan Hanoissa ruokapaikaksi La Place niminen mesta (nro 90) tämä oli nurkan takana - halvempi luultavasti ja täynnä paikallisia, mikä on aina hyvä merkki.

Tuomas, LP ja Bia Hoi :)


Varattiin myös matka Ha Long Bay:lle, kolme päivää/kaksi yötä. Vega Travels - 106$/henk. Muut meille tarjoutut hinnat samanlaisesta retkestä oli 135$ (Asia Hotels respan kautta) ja 195$(Ocean tours).
Näin talvella on varmaan aika viileätä siellä merellä, mutta emme siltä halua jättää Ha Long Baytä välistä. Tämä retken jälkeen me varmaan jatketaankin etelämpään etsimään lämpöä ja aurinkoa.:)

-Sonja-

3 kommenttia:

  1. Ser mysigt ut.. Ska bli så roligt att få följa med er! Kram! - Ninni

    VastaaPoista
  2. Jag kan ju int låta bli: dong och bia hoi...hahahahaha

    VastaaPoista
  3. aivan mahtavia kuvia!! ihana lukea teidän matkaa,, jeeeee!! halit auringosta, täälläkin on +29 tänään.. ei paha:)

    VastaaPoista