6.2.2011

Kampot - Sihanoukville - Phnom Pen

Kiinalaiset lohikäärmet, Phnom Pen
Vietnamista/Phu Cuocilta siiryttiin suoraan Kampotiin, sinne missä pippuri kasvaa :) Kampot oli ihanan rauhallinen kaupunki, meidän piti tehdä jotain retkiä ja käydä kattoo nähtävyyksiä läheltä (Bokor Hill, pippuripuutarhaa...) mutta kaupungin rauhallinen tunnelma tarttui meihin ja me vaan löhöiltiin - oli ihanaa! Yksi päivä menikin siinä kuin istuttiin aamusta iltapäivään samalla terassilla lukemassa. Kiitokset Matille ja Pikolle pikkujoululahjasta, Kostovan kirja oli hyvä - nyt haluan vaan lukena The Historian heti ku löytyy :)
Lintukarja matkustaa takakontissa
Matkalla Kampotiin pysähdyttiin jossain pienessä kylässä tauolle, ja löydettiin höyhenisiä ystäviä viereisen auton takakontissa. Viisi ankkaa oli sidottu jaloista nippuun ja roikkui kamojen seassa janoisena, vieressä roikkui muovinen kassi missä oli muutamia kanoja. Matkalla uuteen kotiin vaiko matkalla Uuden Vuoden juhliin...

Meidän hotellin vastapäätä oli pieni baari, The Lazy Farmer, jonka omistaja oli hauska heppu. "I am lazy but I could cook good Khmer food" luki ruokalistassa...:) Jepjep! Vaimohan siinä keittiössä olikin, ja halpaa todella hyvää ruokaa.Kahdessa värissä kukkiva puu, Kampot
Harvemmin meillä käy niin että syödään samaa ruokaa usein lyhyessä ajassa, mutta täällä Cambodiassa ollaan syöty kansallisruoka Loc Lac jo monta kertaa. Marinoitua lihaa, riisiä, sipulia ja tomaattia, joskus paistettu kananmuna, ja mitä tärkeintä, aivan ihanaa pippurikastiketta vieressä. Helppoa mutta törkeän hyvää!

Kampotin rauhasta siiryttiin Sihanoukvilleen turistihelvettiin. Siinä kaupungissa ei nähty kuin turistimestoja ja roskaa. Rannalla oli ihan kivaa, kun jaksoi kävellä puoli tuntia poispäin omasta beachistä, pois kakista aurinkotuoleista ja baaresita ja jet ski vuokraamoista tyhjään pätkään missä oli sitten taas pari hullua vanhaa (noin 80v) vanhoja miehiä josta toinen tykkäs olla ilman vaatteita... Sehän jo kertoo jotain että kolmen päivän aikana ei otettu muita kuvia kuin Sonja rannalla juomassa kookosvettä suoraan pähkinästä.National Museum, Phnom Pen
Ja matka jatkuikin sitten aika vikkelästi Phnom Peniin, ja tästä kaupungista tykätään! Yllättävän puhdasta, jopa jokipenkka on puhdas,vaikka pakoitellen haistaakin viemäriä ja pakokaasuahan on koko ajan ilmassa. Eilen kun käveltiin ympäri kaupunkia törmättiin vahingossa kinnalaiseen lohikäärme kulkueseen, olivat tuomassa onnea uuteen ravintolaan, esitys oli aika huima. Kaksi nuorta poikaa oli puettu lohikäärmepukuun ja hyppäs n. 1.5-2m korkeista tolpista toiseen n. 2m pitusia hyppyjä. Oli tosi kivaa nähdä tuollaista seremoniaa tolleen vahingossa :)

Käytiin National Museumissa katsomassa patsaita ja muuta reliikkejä tuotu Angkhor Watista ja muista samanaikaisista temppeleistä, ihan kiinostavaa kun sinne vielä ollaan menossa.
Hotellisamme törmättiin eilen tuttuun pariskuntaan ketkä tavattiin Ha Long Bay risteilyllä, ja Tuomas kävi heidän kanssa tänään Killing Fieldseillä ja kidutusmuseossa - Sonja kävi Kuninkaan palatsilla katsomassa vähän pirteämpää nähtävyyttä. Minulle riitti toi War Remnants Museum Saigonissa..

Ylähuomenna jatketaan pohjoisempaan katsomaan viidakkoa Ratanakirissa, huominen meneekin heti aamusta urheilun merkissä kun Tuomas menee NFL finaalia, Superbowlia, katsomaan sporttibaariin jo viiden jälkeen aamulla..Sonja liitty ehkä seuraan aamiaiselle myöhemmin - tai viettää päivää kampaajalla ja hieroojalla.. Who knows :)


Phnom Pen
Auringonlasku Phnom Penissa. Iso "käpy" oikeassa reunassa on itsenäisyys monumentti.


 -Sonja-

4 kommenttia:

 1. Ihana, että löysin tämän teidän matkabloginne! Itsekin haaveilen pidemmästä ajasta Aasiassa kuin vain muutamien viikkojen turistireissuista. Olisi mukava kuulla teidän budjettinne eli paljonko säästitte ennen kuin lähditte matkaan?

  VastaaPoista
 2. Heips! Meillä on budjetoitu 20€/pvä/henk. Laskettu niin että jossain menee vähemmän ja jossain taas enemmän - kuukauden vaan oltu reissussa mutta tähän asti ollut ainakin ok bujetti. Muutamille ylimääräisille menoille; sukellukselle, tuliaisille, teetetyille vaatteille jne, meillä on pieni ylimääräinen säästö mikä ei ole laskettu budjettiin. Budjettiin kulluu yöpyminen, ruoka ja juoma, matkakulut ja sisäänpääsyt ym. sen tyyppistä.

  VastaaPoista
 3. Vad skönt med who knows vad jag gör imorgon fiilis. Jag har lust att kasta kalendern i väggen å leka att jag inte känner till några planerade möten.

  VastaaPoista
 4. Hyvää syntymäpäivää Tuomas!!!

  VastaaPoista