12.12.2010

Alle kuukausi reissuun!

Viisumeita vailla valmiit reissuun. What a great feeling!
21 päivää enää jäljellä kertoo toi countdown tietokoneen työpöydällä :) What a great feeling in deed :)


Reilu vuosi suunnittelussa. Vuosi säästämistä. Enää muutama viikko odottamista.
Alkamassa on vuoden kiertomatka Aasiassa. 3.1 lento Vietnamiin, siellä noin kuukausi..reilu!? Sitten...vaihtoehtoja onkin monta :) Ajatuksena on että menemme minne haluamme, sitten kuin haluamme. Me emme halua vaatia itseltämme liikaa, emmekä suunnitella liikaa. Tämä vuosi on meidän kaikki hukatut kesälomat (talvilomat myös) rolled up into one long great vacation. Paljon olemme lukenut ja tutkinut. Paljon olemme unelmoinut ja haaveillut. Hyvin vähän olemme päättänyt. Päätökset teemme matkan varrella.

Matkasuunnitelmana on kiertää Aasiaa. Alkaen kaakkoiaasiasta ja sieltä Kiinaan, Tiibetiin, Nepaliin, Intiaan ja kenties junamatka sitten kotiin Suomeen. Mutta siihen on vielä pitkä matka, katsotaan nyt eka mihin mennään Víetnamin jälkeen;)
Alkuvuodesta tuli idea että printamme kartan koko matkaalueesta ja laitamme seinälle. Vähän myöhemmin keksimme että liimamme sitä pahville että sihen voi sitten lisätä pinnejä kiinnostaviin kohtieisiin - lopputulos on mikä kuvissa näkyy; 2 * 1,5 m kartta täynnä erivärisiä pinnejä :)  Toivottavasti teipistä ei jää liian pahoja jälkiä seinälle...                                            
                                                 
                                                 
Vasemmalla näkyy (vaivalla)  kolmion tehty langalla pinnien väliin - nämä ovat valmiiksi ostetut lennot; Malesia - Borneo - Filippiinit- Malesia kieppi varattu huhti- toukokuun ajalla. Air Asiassa oli alkukesästä hyviä tarjouksia ja nappasimme nämä kaikki lennot 115€, kahdelta hengeltä. Kolme viikoa Borneolla ja kolme Filippiineillä. Filippiineillä pääsiäisen yli, toivon mukaan saamme todistaa melkoisa spektaakkelia. Vaikka ei spektaakelia olisikaan niin ei se voi olla tylsempää kuin pääsiäinen suomessakaan!
No, mutta ennen kaikkea tätä pitää saada kämppä pakkattua kasaan ja tavarat muutetttua. Pitää pakata rinkat. Ja pakata uudestaan. Ja uudestaan :) Valita mitkä kirjat pääsee mukaan vaihtovaluutaksi ja mitkä jäävät kotiin. Viedä rakkaat kissat hoitoon mummolaan  ja roudata iso kasa tavararoita kierrätykseen.


Tähän blogiin pyrimme omien kokemiksien lisäksi laittaa tietoa, hintoja ja muuta tarvittavaa muille matkailijoille - ja toivomme että meilleikin annetaan vinkkejä matkan aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti