8.3.2011

Sukellusloma Koh Taolla

Kilppari!! :)
Reissumme ensimmäinen pidempi pysähtyminen oli täällä Taolla, kaksi viikkoa ollaan nyt täällä viihdytty, teki ihan hyvää olla paikoillaan hetken. Olemme ottaneet niin sanotusti iisisti :)
Tänne tultiin ennen kaikkea sukeltamaan, ja sitä ollaankin tehty. Toki vähän vähemmän kuin me ehkä oltais haluttu, täällä oli kallimpaa kuin ajattelimme. Teimme toki syväsukelluskurssin ja saadaan nyt mennä 30 metrin syvyyteen. Kakki sukellukset, ja kurssin, teimme Koh Tao Diverseilla joka on suomalainen sukelluskoulu täällä. Vaikki näkyvyys ei ollutkaan niin hyvä aina niin olemme kuitenkin tyytyväisiä sukelluksiin.


Oppilaat kuuntelevat tarkasti
Ja mitäköhän piti tehdä seuraavaksi?!Olemme nähneet paljon eri pikkukaloja ja pari isoa parvea isoja Barracudia, haita tai muuta sellaista kivaa isoa kalaa ei valitettavasti nähty. Kilpikonnaakin näkyi kahdesti :) Mutta ennen kaikkea oli kiva sukeltaa taas ja oppia taas miten kakki menikään.

Eteenkin Sonjalle joka on vaan sukeltanut Suomessa ennen tätä reissua oli kiva päästä katsomaan elävää korallia ja montaa eri kalaa. Eilen, maanantaina, käytiin Sail Rockilla joka on kuulemma paras paikka täälläpäin, ja oli kyllä hieno. Näkyvyys syvemmällä oli taas huono, mutta n 10 metrissä riittikin katsottavaa.
Uitiin myös yhtä koralliriutassa olevaa "savupiippua" ensin ylhäältä alas, 5 metristä 18 metriin, ja myöhemmin alhaata ylös. Se oli kivaa!
Perhoskala
Täällä nähtiin muunmuuassa muutamia parvia pieniä (n. 40cm pitkät) tonnikaloja, paljon Angel fishejä ja Butterfly fishejä ja isoja Barracudia. Trigger fishejä on nähty melkein joka sukelluksella, äkäinen veijari joka puree kovaa jos sitä häiritsee, onneksi ei ole meidän sukelluksilla hyökännyt kimppuun!
Sail Rockilla nähtiin myös White Eyed Morel Eal, iso ja pienempi yhdessä ja Bat Fishejä muutamia. Ympärillä ui isoja parvia pikkukaloja ja jos oli hetken paikoillaan rauhallisena niin ne tulivat uimaan ihan lähelle että tuntui siltä että oli parven keskellä hetken.
Chumpon oli toinen hieno paikka, siellä tehtiin myös toi syväsukelluskurssi. Siellä oli tosi isoja Jiant Groupersejä, isoin ainakin 1.5 m pitkä ja paksu ja leveä, kiukkuisen näköinen kala kuin mikä! Merimakkaroita on kaikkialla ja merisiiliä on pohja täynnä.
Yksi päivä käytiin myös siivoussukelluksella, Koh Tao Diversin tarjoama sukellus missä siivottiin merenpohjaa Shalok Bayssä. Löytyi pulloja, tölkkejä, peittoja, muovia, sanomalehtiä - vaikka mitä. Tämä on vuotuinen Save Koh Tao - sukellus, meille oli helppo päätös lähteä mukaan, ilmainen sukellus ja pääsi vielä tekemään jotain hyvää.
Joni vuokrasi kameraa pariin sukelluksiin ja me saatiin häneltä kopioida pari kuvaa - kiitos siitä! :) 

Pariana päivänä lähettiin mopolla ajelemaan saaren muille rannoille ja vuorille, tämä on kaunis pikku saari huonoilla teillä. Koska Sonja ei todellakaan täällä edes leikkinyt ajatuksella että ajaisi mopolla niin meidän pyörä piti jaksaa kaikki mäet kaksi päällä - välillä joutui kävelemään jyrkimmät mäet. Mutta näköalat palkitsi!
Muuten täällä ei olekaan paljon muuta tekemistä, rannallakaan ei tultu oltua kuin muutaman tunnin. On ollut aika kuumaa, joka päivä yli 30 astetta. Mutta tämähän on vasta alkua - panee jo ihan miettimään että miten tullaan pärjämään Indonesiassa heinäkuussa...:)

Ps. Kuvia Kambodjasta löytyy nyt kuvasivullamme - seuraa vaan oikealla olevaa linkkiä.

Tuomas hyppii mereen

Sonja hyppimässä mereen


Koralliriutta

Läpiuintiluola
-Sonja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti